Dioptrijske naočale

Dioptrijski okviri...

Pošalji upit

 Dioptrijski okviri

Biranje dioptrijskih okvira je nekada vrlo zahtjevno, jer zbog širine ponude, odabir dioptrijskog okvira za korisnika često nije lagan posao. Naše stručno i ljubazno osoblje rado će Vam svojim savjetima pomoći u odabiru primjerenog okvira, ovisno o Vašim potrebama te vrsti i visini dioptrije.

Optika Korona raspolaže sa oko 2000 dioptrijskih okvira širokog raspona cijena, od jeftinijih  do okvira renomiranih dizajnera i proizvođača.

Optika Korona

Modele dioptrijskih naočala koje možete  naručiti  kod nas pogledajte na dolje navedenim linkovima:

www.luxottica.com

www.ray-ban.com

www.derigo.com


Naočalne leće

Naočalne leće važan su dio dioptrijskih naočala. Odabirom kvalitetnih dioptrijskih leća sa antirefleksnim slojem osiguravate sebi kvalitetan vid bez popratnih refleksija i smanjene prozirnosti te lako čišćenje. U Optici Korona možete izabrati leće  vodećih svjetskih tvrtki: Seiko, Zeiss, Essilor, Hoya, Indo  i drugih.


Vrste naočalnih leća:

Osim standardnih jednojakosnih leća za samo jednu udaljenost (daljinu ili blizinu), postoje specijalizirane naočalne leće koje su prilagođene specifičnim potrebama pojedinca.


Za osobe iznad 40-te:

S godinama primjećujemo da nam  "ruke postaju sve kraće" i da tekst koji čitamo sve više udaljavamo od očiju kako bismo jasnije vidjeli. Opisana pojava zove se staračka dalekovidnost ili prezbiopija i to je normalno stanje oka iza 40-te godine života, a što je posljedica gubitka fleksibilnosti očne leće, pa su nam zato u dobi iznad 40 godina već potrebne prve naočale. Ovisno o potrebama,  postoji više vrsta naočalnih leća.


-          Jednojakosne leće

Kod običnih jednojakosnih  leća za čitanje područje oštrog vida ograničeno je na udaljenost 40 – 50 cm, a na većoj udaljenosti slika je mutna.


-          Bifokalne leće

Bifokalne leće do određene mjere rješavaju problem s vidom na daljinu i blizinu s jednim naočalama, ali to nije idealno rješenje jer pružaju oštar vid samo na dvije udaljenosti. Ukoliko s njima želite raditi ispred monitora, tu nastaje problem jer ne pokrivaju srednje udaljenosti. Također, naočale s bifokalnim lećama estetski ne djeluju lijepo jer se već na prvi pogled može primijetiti istaknuti dio za čitanje.


-          Uredske leće

Među multifokalne leće možemo ubrojiti i tzv. uredske leće. Za razliku od standardnih multifokalnih leća ove leće nemaju korekciju za daljinu, već samo za udaljenost do 3 metra. Prednost ovih leća leži u tome što dolazi do minimalnoga sužavanja vidnog polja na srednjoj i bliskoj udaljenosti, što je idealno za rad u uredu, odnosno za rad na računalu.


-          Multifokalne (progresivne) leće

Multifokalne ili progresivne leće imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jakosti. Koriste se za korekciju refrakcijskih pogrešaka na svim udaljenostima; od udaljenih predmeta, predmeta na srednjoj udaljenosti, do bliskih predmeta. Naočale s progresivnim lećama su potpuno prilagođene potrebama svakodnevnog života, tako da ih ujutro stavite i navečer skinete. Omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

Optika Korona

Ni progresivne naočale nisu sasvim idealne i imaju određena ograničenja. To je prije svega suženo vidno polje na srednjoj i bliskoj udaljenosti. Manje probleme u nekih ljudi može izazvati dulje vrijeme prilagodbe, ali u većini slučajeva to je samo pitanje vremena. Potrebno je tek malo strpljenja i život će vam se dosta pojednostavniti.

Danas postoji vrlo široki raspon multifokalnih leća sa visokim stupnjem individualizacije ovisno o specifičnim potrebama pojedinca, a isto tako i veliki raspon cijena ovisno o vrsti i kvaliteti progresivnih leća.

Posavjetujte se sa našim stručnjacima i pronađite optimalno rješenje za Vaše potrebe.

Ukoliko se iz bilo kojeg razloga ne priviknete na progresivne leće, moguća je besplatna zamjena za dva para leća (primjerice za blizinu i daljinu).


Video sustav za određivanje parametara ugradnje

Za izradu progresivnih naočala potrebno je precizno odrediti parametre potrebne za ugradnju. Optika Korona raspolaže sa video sustavom za centriranje visuReal® koji automatski velikom brzinom detektira sve podatke i egzaktne mjere potrebne za izradu individualiziranih ili običnih progresivnih  naočala. 

Optika Korona Optika Korona

Ovaj sustav omogućava izdradu individualiziranih progesivnih naočala.

Optika Korona

Video sustav za centriranje visuReal®


Za mlađe radno aktivne osobe od 25 – 45 godina:

-          Antistres leće

Kako funkcioniraju antistres leće?

 Kada oko fokusira neki objekt, rezultirajuća akomodacija nije konstantna: varira oko neke određene prosječne pozicije, kao mehanizam za automatsko fokusiranje. Kada je oko umorno, akomodacijski sistem ima poteškoća sa normalnim funkcioniranjem, što se očituje kao zamor oka. Optimizacija dioptrije za blizu, sa anti-stres lećama pomaže ponovnom uspostavljanju i balansu akomodacijskog sistema, vračajući ga u funkciju bez zamora.


Za sunčane naočale:


Želite atraktivne, zaobljene i velike naočale za sunce ali imate dioptriju - to nije problem. Moguće je naručiti obojane naočalne leće za korekciju vida i za ovu vrstu okvira.

Odaberite savršenu kombinaciju sunčanih naočala koje Vam odgovaraju i kvalitetnih obojanih naočalnih leća koje će Vam pružiti dobar vid i zaštitu.


Foto osjetljive leće:

Fotoosjetljive  leće brzo reagiraju na promjene jakosti svjetla te Vam tako osiguravaju savršenu kvalitetu vida pri sunčevoj svjetlosti kao i u sjeni, u zatvorenom kao i na otvorenom prostoru. Brzo se zatamnjuju i odtamnjuju. U zatvorenom prostoru štite od umjetnog svjetla i pogodne su za rad na računalu. Na otvorenom štite od dnevne svjetlosti. Otkrijte i vi udobnost, sigurnost i eleganciju fotoosjetljivih  naočalnih leća.


Fotoosjetljive  naočalne leće nude 100% zaštitu od UVA i UVB – zraka.


Polarizirane leće:

Kada zrake sunčevog svjetla dopru do glatke, horizontalne površine (vode, snijega, leda, mokre površine ceste, vjetrobranskog stakla itd.) reflektiraju se u jednom smjeru i stvaraju polarizirano svjetlo koje uzrokuje blještanje. Ova pojava mijenja našu percepciju oblika, boja i kontrasta.

Optika Korona Optika Korona

Polarizirane leće otklanjaju ovu pojavu te pružaju zaštitu od sunca uz precizniju percepciju detalja i boja kao i vid bez blještanja.

Dodatne informacije o vrstama naočalnih leća možete potražiti na dolje navedenom linku.

www.seikoeyewear.com


Disqus komentari

KORONA OPTIKA I OČNA ORDINACIJA

Optičarski obrt OPTIKA KORONA vl. Vedran Sarajčev
Optika i očna ordinacija Korona, optika Split, pregledi, kupovina naočala i konatktnih leća, primamo kartice, HZZO recepti za naočale, popusti na gotovinu do 10%, 2000 dioptrijskih okvira, renomirane marke, naočalne leće, sofisticirani video sustav, za određivanja parametara ugradnje, sunčane naočale, foto osjetljive leće, polarizirane leće, ugradnja naočalnih leća, popravak naočala, kontaktne leće, meke kontaktne leće, otopine ne održavanje leća, polutvrde kontaktne leće, blizina trgovačkog centra Joker.

Kontakt

Mike Tripala 4, 21000 Split
Otvori kartu
tel:
+385 21 315 369;
+385 21 315 370
fax:
+385 21 315 371
mob:
+385 99 2500 580
mail:
opti.korona@gmail.com
web:
http://optikakorona.fullbusiness.com
Copyright 2022 Optičarski obrt OPTIKA KORONA vl. Vedran Sarajčev Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Mike Tripala 4, 21000 Split
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu